Ga naar de inhoud
Home » Welke zonnecrèmes gebruik je het best?

Welke zonnecrèmes gebruik je het best?

  • door
zonnecrèmes

Zonnebrandcrème is de enige stap in je huidverzorgingsroutine die je nooit mag overslaan, goed weer of slecht weer. Ook al is het geen zomer en voel je de zon niet op je huid, ultraviolette (UV) stralen houden nooit op. SPF beschermt je huid het hele jaar door tegen de zonnestralen. Tenslotte helpt het bij het voorkomen van schade door de zon, vroegtijdige veroudering, huidkanker, en fijne lijntjes en rimpels.

Acnepatiënten hebben een extreem gevoelige huid en moeten dus extra voorzorgsmaatregelen nemen om hun gezichtshuid te beschermen. Sommige zonnecrèmes kunnen chemische stoffen bevatten die de acné verergeren. Weet je niet zeker welke zonnecrème je moet kopen? Ontdek het hier!

Welke soorten UV-filters zitten er in zonnebrandcrème?

Zonbescherming is er in twee soorten: huidverzorging met een fysische of chemische zonnefilter. Beide bieden verschillende kwaliteiten en voordelen die helpen bij de bescherming van de huid tegen gevaarlijke UV-straling. Huidverzorgingsproducten met een chemische filter worden door de huid geabsorbeerd: ze trekken in. Fysieke (minerale) filters daarentegen blijven op de huid liggen en buigen UV-straling af. Ze zijn vooral uitstekend voor mensen met een (zeer) gevoelige huid, omdat ze niet in de huid sijpelen en minder huidirritatie veroorzaken.

Wat is het verschil tussen een fysische en een chemische zonnebrandcrème?

Filter, chemisch (absorberend): Fysisch/ mineraal (weerkaatsend):
UV-fotonen worden afgebogen. UV-stralen worden gereflecteerd.
Dringt in de huid en moet 15 tot 30 minuten vóór het zonnebaden worden aangebracht. Het blijft op de huid liggen.
Bijna alle huidtypes kunnen er baat bij hebben. Na het aanbrengen is de huid onmiddellijk beschermd tegen UV-straling.
Mensen met een gevoelige huid of mensen die onlangs intensieve huidbehandelingen hebben ondergaan, kunnen een onaangenaam huidgevoel ervaren (zoals bij chemische peelings of microneedling). Alle huidtypes, vooral die met een gevoelige of pas geëxfolieerde huid, kunnen baat hebben bij dit product.
Is vaak waterproof/ zweetbestendig (dus geschikt voor sporters of actieve buitenmensen). Kan gemakkelijk van de huid worden verwijderd (niet bruikbaar in water).
Het is meestal transparant en glimt niet. Door het ingrediënt zinkoxide zijn ze meestal wit en zichtbaar op de huid.

Welke zonnecrèmes gebruik je best?

Eucerin

Eucerin zonnecrèmes zijn speciaal ontwikkeld voor de vette en acnegevoelige huid. De Oil Control-technologie garandeert dat de vette en acnegevoelige huid aan haar eisen voldoet, terwijl het een matte finish achterlaat – zelfs als je het voor de honderdste keer op een dag gebruikt.

Minesol

Deze zonnebrandcrème is ideaal om in je dagelijkse huidverzorgingsregime op te nemen. Minesol crème biedt niet alleen een olievrije en heldere bescherming, maar absorbeert ook overtollig talg.

Bioderma Photoderm & Proderm

We willen het allemaal: een glimmende zonnebrandcrème die geen puistjes veroorzaakt én betaalbaar is – daar houden we van. Zonnecrème van Bioderma hydrateert de huid zonder dat je vervolgens met een vette huid zit.

Avène

De zonnecrème van Avène beschermt niet alleen je huid, maar houdt ook de poriën vrij en de talgproductie onder controle. Alles wat je nodig hebt voor een zuivere huid. Als je acné hebt, is de complete Cleanance lijn van Avène een aanrader.

Louis Widmer (Rijke Dagcrème UV 30)

Profiteer van een jongere, levendigere huid met de crème van Louis Widmer. Deze hydrateert en regenereert je huid grondig als nooit tevoren. De bio stimulatoren en het mengsel van gefragmenteerd hyaluronzuur dat een laagje op de huid vormt, doen de rijpere huid herleven.

Anthelios

Experts verkozen de zonnecrème van La Roche-Anthelios Posay tot de beste zonnecrème voor je gezicht in 2020. Omdat het geen parabenen en geurstoffen bevat, wordt deze zonnebrandcrème sterk aangeraden als je acné of een gevoelige huid hebt.

Meer lezen